.

.

.

Minulle on tärkeää tuntea ihmiset joiden kanssa työskentelen

 

 

Riitta Kempe

MMT, agronomi, tutkija

Valjakkourheilija

Henkilöesittely

Valmistuin Helsingin yliopistosta vuonna 1997 pääaineenani kotieläinten jalostustiede ja sivuaineena kotieläinten ravitsemustiede.  Tutkijan urani alkoi 1996 MTT:llä koiratutkimuksessa, jossa kehitettiin työkoirille kotimaisia kuivaruokia. Tuolloin tutustuin ensi kertaa valjakkokoiriin. Valjakkoajo vei heti mennessään, sillä siinä yhdistyivät kolme minulle tärkeää elementtiä: urheilu, koirat ja luonnossa liikkuminen.

Tutkijan työ Luonnonvarakeskuksessa (LUKE:ssa) on ykköstyö ja ”koirakonttoristin” homma sivutoimi. Kaksinkertaisen valjakkoajon MM-mitalistin on tehtävä kahta työtä voidakseen urheilla kansainvälisellä tasolla. Onneksi luentokeikkoja koirien ravitsemuksesta ja valmennuksesta on riittänyt yliopistossa, koira-alan opinahjoissa ja koiraseuroissa. Luentojen lisäksi kirjoitan ammattilehtiartikkeleja. Tunnetuin koira-aiheinen tekeleeni lienee  ProAgrian kustantaman Koiran ruokinta ja hoito -kirja, jossa olin pääkirjoittajana.

Tutkijankoulutus yhdistettynä valjakkourheilun huippuosaamiseen on hyödyttänyt myös lemmikkisektorin tuotekehitystä. Vuosien varrella olen ollut asiantuntijana useissa kotimaisissa yrityksissä, jotka ovat kehitelleet urheilukoirien ruokia ja lisäravintoaineita.

Lähde: Haavisto, P. 2015. Tutkija mitalijahdissa. LEIA 1/2015:34.